20 april 2024
tisdag, 14 augusti 2018 11:29

Willhem ska emittera grön obligation

Skrivet av 
alt
Mikael Granath, vd för Willhem.


Willhem AB, med A- (stable) rating från Standard & Poor’s samt helägt av Första AP-fonden, etablerar ett grönt ramverk som därmed gör det möjligt att emittera gröna obligationer under bolagets befintliga MTN-program.
    

SEB har varit rådgivare vid framtagandet av ramverket för gröna obligationer som granskats av det oberoende klimatforskningsinstitutet Cicero. SEB kommer även att arrangera en investerarpresentation för obligationsinvesterare i Stockholm den 23 augusti där Willhem presenterar sitt nya gröna ramverk. En senior icke säkerställd SEK-denominerad benchmarktransaktion med förväntad löptid om 5 år kommer att följa, med förbehåll för rådande marknadsvillkor.
  

Willhem äger hyreslägenheter för 33,3 Mdr kr på utvalda tillväxtorter i Sverige. Bolaget arbetar ständigt med att utveckla nya ideér inom service, fastighetsutveckling, hållbarhet och digitalisering med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Etableringen av ett grönt ramverk är ett led i bolagets finansiella hållbarhetsarbete.