Skriv ut denna sida
onsdag, 08 augusti 2018 10:30

Skanska säljer projekt i Ungern för 1,3 Mdr kr

Skrivet av 
alt
Skanskas projekt Mill Park i Budapest omfattar cirka 36.000 kvm kontorsyta.

 

Skanska har sålt ett kontorsprojekt om två byggnader i Budapest, Ungern, till en fastighetsfond inom Erste Alapkezelő Zrt., ett dotterbolag till Erste Asset Management GmbH, för EUR 100 M, cirka 1,3 Mdr. Transaktionen bokförs av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling Europa i det tredje kvartalet 2018. Tillträdet till de båda byggnaderna är beräknat till det tredje och fjärde kvartalet 2018.

 

Mill Park-komplexet är beläget i det nionde distriktet I Budapest, ett väletablerat kontorsområde nära flera av stadens stora kulturella och akademiska institutioner. Fastigheten består av två byggnader som tillsammans har en uthyrbar yta om cirka 36.000 kvm. Fastigheterna är uthyrda till 80 procent till ett antal olika hyresgäster.

 

Mill Park har också en 5.500 kvm stor parkyta med träningsmöjligheter, arbetsplatser, en amfiteater samt restaurang och café.

 

Mill Park kommer att vara helt färdigställt i tredje kvartalet 2018 och förväntas få miljöcertifieringen LEED Guld (Leadership in Energy & Environmental Design).

.

Senaste från Redaktionen