25 april 2024
fredag, 29 juni 2018 17:00

Castellum köper av Skandia i Helsingfors

Skrivet av 
alt
Kontorsfastigheten Slmisaarenaukio 1 i Helsingfors är Castellums första förvärv i Finland.

 

Castellum köper fastigheten Salmisaarenaukio 1 i Ruoholahti (Gräsviken), Helsingfors, och gör därmed sitt första förvärv på en ny attraktiv marknad. Fastigheten, som säljs av Skandia Fastigheter, omfattar cirka 14.433 kvm och förvärvas för 81 MEUR (cirka 842 Mkr). Den gnomsnittliga återstående kontraktstiden är 3,1 år och större hyresgäster är Nokia och energibolaget Fonnovoima. Investeringen bedöms generera intäkter på årsbasis motsvararande cirka 52 Mkr.

 

– Med högtryck i våra stadsutvecklingsprojekt i Sverige kommer vårt fokus framöver att riktas på vårt befintliga bestånd i och runt framför allt Malmö, Göteborg och Stockholm, säger Anders Kupsu, vd för Skandia Fastigheter.

 

Initialt kommer ansvaret för fastigheten i Helsingfors att ligga i Sverige under Castellum AB, men på sikt önskar Castellum bygga upp en egen organisation på plats i Finland.

 

– Det är glädjande att konstatera att Castellum genom förvärvet i Finland tar nästa steg i vår strategi att växa och etablera oss på fler nordiska tillväxtorter. På sikt är ambitionen att bli en av de större fastighetsägarna i Helsingfors, säger Henrik Saxborn, koncernchef på Castellum.

 

Castellum kommer att finansiera förvärvet genom befintliga, outnyttjade krediter.