23 april 2024
torsdag, 28 juni 2018 15:38

Newsec hjälper McDonald’s med nordisk expansion

Skrivet av 
alt
I Sverige fokuserar McDonald’s på att hitta fler lägen för McDrive-restauranger.

 

Tidigare i år meddelade Guy Hands, utvecklingslicensinnehavaren av McDonald’s i Norden, och hans team expansionsplaner, som syftar till att växa med 100 restauranger på fem år och 200 på tio år. För att realisera tillväxtplanen har Newsec valts som strategisk partner för att leda den framtida expansionen och utvecklingen.

 

– Den här typen av långsiktiga, strategiska och multidisciplinära uppdrag passar perfekt med hur vi vill arbeta som fullservicehus i norra Europa. Vi ser väldigt mycket fram emot att arbeta med ett prestigefyllt och globalt varumärke som McDonald’s, säger Max Barclay, chef för Newsec Advisory.

 

I Sverige, som är den största marknaden i Norden med över 200 restauranger, fokuserar McDonald’s på att hitta lägen för McDrive restauranger. Samtidigt som företaget planerar för en kraftig expansion de kommande åren genomförs en modernisering av gästupplevelsen på befintliga restauranger – med beställning vid digitala kiosker, mat som tillagas på beställning och bordsservering.

 

– Vi vill finnas där våra gäster finns och i Sverige tittar vi på ett stort antal potentiella lägen för den kommande expansionen. För det arbetet är Newsec, med sin kunskap om den svenska marknaden och entreprenörsdrift, en bra partner och vi har stora förväntningar på samarbetet, säger Thomas Kelly, vd McDonald’s i Sverige.