19 april 2024
torsdag, 28 juni 2018 11:56

HEBA investerar 140 Mkr i Hökarängen

Skrivet av 
alt
HEBA köper 85 ungdomsbostäder nära tunnelbanan i Hökarängens centrum.


HEBA har tecknat avtal med Wästbygg avseende förvärv av ungdomsbostäder i Hökarängen i södra Stockholm. Affären genomförs som en så kallad forward funding affär där HEBA förvärvar samtliga aktier i bolaget Hökarängen Ungdomsbostäder AB, som innehar tomträtten för fastigheten och som tecknar ett totalentreprenadavtal med Wästbygg för uppförandet av bostäderna.
    

Projektet omfattar en byggnad med totalt 85 lägenheter och fyra parkeringsplatser. Byggnaden är i fem våningsplan och omfattar totalt 3.072 kvm bostadsarea. Villkor för tillträde enligt aktieöverlåtelseavtalet är att bygglov har erhållits och att upphandling av entreprenör har ägt rum, vilket bedöms ske under september 2018. Färdigställande av totalentreprenaden planeras ske hösten 2020.
    

Värdet på affären inklusive ersättning för totalentreprenaden uppgår till cirka 140 Mkr. Betalningen sker enligt lyftplan vartefter byggprojektet fortskrider. Förvärvet kommer att lånefinansieras.
    

– Den aktuella fastigheten i Hökarängen ligger i ett fantastiskt läge precis vid tunnelbanan i Hökarängens centrum med 20 minuter till T- Centralen, säger Patrik Emanuelsson, vd på HEBA Fastighets AB.