19 april 2024
måndag, 25 juni 2018 13:43

Balder i ny hotellsatsning i Göteborg

Skrivet av 
alt
Det nya hotellet Draken vid Järntorget i Göteborg. Bild: Erseus arkitekter och Adore Adore

 

Balder har tillsammans med Folkets Hus och Nordic Choice slutit avtal om att utveckla, uppföra och driva hotell Draken vid Järntorget i Göteborg. Det blir en 33 våningar hög byggnad innehållande 453 hotellrum med utsikt över staden och hamninloppet. Byggstart beräknas ske i februari 2019.

 

Det nya hotellet är resultatet av att parterna Balder, Nordic Choice Hotels och Folkets Hus Göteborg har en gemensam vilja och ambition att bevara Draken, men utveckla fastigheten och tillföra mer mötes- och logikapacitet till Göteborg. För samtliga parter i projektet har det varit viktigt att behålla den klassiska biografsalongen Draken men att kombinera stilen från 50-talet med nutiden. Detta innebär att befintliga byggnaden kommer att byggas ihop med en ny huskropp ritad av Erséus Arkitekter.

 

– Folkets Hus i Göteborg är ett centrum för möten, nöjen och kultur. Nu tar vi nästa steg för att skapa ett fullvärdigt mötes- och nöjeskultur med hjälp av Balder och Nordic Choice, säger Lina Lindqvist, vd för Folkets Hus.

 

– Det känns mycket positivt att tillsammans med Folkets hus och Nordic Choice få vara del av förverkligandet av detta fina projekt. Att projektet sedan är en del av en större plan för området tror jag blir riktigt bra, både för de som bor och verkar i området men också för staden i stort, säger Erik Selin, vd för Balder.

 

Balder äger idag totalt 48 hotellfastigheter, varav två hotell under uppförande.