24 april 2024
måndag, 25 juni 2018 12:17

NIRAS i upprop för världens bästa skolbygge

Skrivet av 
alt
NIRAS har stor erfarenhet av att rita skolor med god kvalitet som vinner arkitekturpriser, så som Långbrodalskolan i Stockholm vilken utnämnts till Årets Stockholmsbyggnad 2018.


NIRAS Arkitekter är med i det kunskapsöverskridande nätverket Opinion Bygga Skola för att tillsammans med andra aktörer i branschen skapa ”världens bästa skolbygge”. Syftet är att generera en diskussion kring hur vi tillsammans kan lösa kommande utmaningar och förverkliga behovet av 1.000 högkvalitativa skolor på 10 år. Detta innebär skolplatser för 450.000 elever och arbetsplatser för cirka 50.000 skolledare och pedagoger.
    

– Arkitektur påverkar oss. Alla vet det instinktivt och den senaste forskningen bevisar det. De skolor som ska byggas under de kommande tio åren är inte bara byggnader; de är arbetsplatser, pedagogiska miljöer och de är framför allt den plats där Sveriges framtid ska få sin grundläggande utbildning. Vi står inför en jätteutmaning och för att kunna skapa långsiktigt hållbara kvaliteter, därför tror vi att det är viktigt att alla inom branschen arbetar tillsammans, säger Pauline Ringvall, teamledare på NIRAS Arkitekter.
    

I Almedalen (Donnersgatan, Hansaplatsen, Tält C) den 2 juli kl 14.30-16.30 2018, bjuder Opinion Bygga Skola in hela skolsverige för en diskussion kring hur vi åstadkommer högkvalitativa skolor.