25 april 2024
tisdag, 19 juni 2018 12:13

Diös avtalar med Choice i Umeå

Skrivet av 
alt
Clarion Hotel i Umeå invigs 2021. Bild: Krook & Tjäder


Diös har tecknat en avsiktsförklaring med Nordic Choice Hotels om att bygga ett Clarion-hotell med bästa läge i centrala Umeå. Hotellet, ritat av Krook & Tjäder, planeras i kvarteret Magne på Storgatan 38, vilket skapar en helt ny mötesplats i stadskärnan. Byggstarten planeras till våren 2019 och beräknas pågå under cirka två år.
    

Hotellet blir ett fullskaligt Clarion-hotell innehållande cirka 280 rum med bland annat konferensfaciliteter och en skybar.
    

– Att utveckla centrala Umeå med ett modernt hotell, som blir en ny attraktiv mötesplats, har legat i vår planering en tid. Det är del av vår stadsutvecklingsplan för Umeå där vi bidrar med att fler personer vill röra sig i centrum. Att göra detta tillsammans med en samarbetspartner som Nordic Choice Hotels känns riktigt bra. Vi har sedan tidigare ett annat gemensamt hotellprojekt i Sundsvall. Vi kommer också att fortsätta utveckla kvarteret Magne och centrala Umeå tillsammans med Umeå kommun, Nordic Choice Hotels och andra aktörer, säger Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling, Diös.