Skriv ut denna sida
fredag, 15 juni 2018 12:04

Colliers rådgivare i Boråsaffär

Skrivet av 
alt

Fastigheterna Uranus 9 och Uranus 17 i Borås får ny ägare.


Colliers, med ansvarig projektledare Joakim Grunditz, var rådgivare till det lokala bolaget Fastmax i Borås vid försäljningen av de centralt belägna fastigheterna Borås Uranus 9 och 17. Tillträde sker den 2 juli.
    

Uranus 9 är en projektfastighet med stor utvecklingspotential och grannfastigheten Uranus 17 är en förvaltningsfastighet med 6.800 kvm uthyrbar yta. Bland hyresgästerna finns Borås Stad, Kronofogdemyndigheten och Västra Götalandsregionen. Köpare är Hökerum Fastigheter som i och med förvärvet stärker sin närvaro i centrala Borås, där bolaget sedan tidigare bland annat äger det gamla spinneriet.
    

– Köpet av dessa båda fastigheter är helt i linje med vår långsiktiga plan att utöka vårt fastighetsinnehav. Nu tar arbetet vid med att fortsätta förvaltningen av Uranus 17 i samma goda anda som tidigare ägare samt arbetet på Uranus 9 med att nyproducera cirka 3.000 kvm kontorslokaler med bra läge i centrala Borås, säger Fredrik Ståhl, vd Hökerum Fastigheter.
    

Hökerum äger och förvaltar i och med förvärvet cirka 1.100 lägenheter och ungefär 62.000 kvm lokaler.
    

– Fastmax har under ett antal år nu förädlat Uranus 17 och kan nu lämna ifrån oss en mycket fin fastighet. Att vi samtidigt säljer projektfastigheten Uranus 9 gör affären än mer spännande. Det är med glädje vi lämnar över stafettpinnen till Hökerum Fastigheter som vi är säkra kommer att förvalta och utveckla dem på bästa sätt. Fastmax går nu vidare med andra och nya utvecklingsprojekt, säger Magnus Bengtsson, delägare Fastmax.

Senaste från Redaktionen