19 mars 2019
torsdag, 14 juni 2018 13:50

Kungsleden hyr ut 5.500 kvm på Gävlegatan

Skrivet av 
alt
Blästern 14, nu omfattande 17.000 kvm, har en unik historia som sträcker sig tillbaka till 1930-talet då arkitekten Sigurd Lewerentz ritade byggnaden som bland annat var kontor och magasin åt Philips Sverige.

 

Kungsleden har tecknat ett nytt hyresavtal med co-workingaktören Convendum om 5.500 kvm i det unika kvarteret Blästern 14 på Gävlegatan 16-18 i hjärtat av Hagastaden. Hyresavtalet löper på tolv år och har ett sammanlagt hyresvärde om 300 Mkr.

 

Convendum är ett co-workingkoncept i premiumsegmentet med fokus på service, teknik och design. Företaget finns idag på sju platser i Stockholms innerstad samt i Göteborg. Konceptet bygger på flexibla hyresavtal med medlemskap som ger tillgång till kontor, samt öppna arbetsplatser och konferensmöjligheter med all tänkbar service inkluderat. Convendum är en kedja av kontorscenters och en ny mötesplats för innov ation, kapital och utveckling där små och medelstora företag inom olika branscher möts.

 

Fastigheten Blästern 14 på Gävlegatan i Stockholm ligger alldeles intill Torsplan och den nya stadsdelen Hagastaden. Den har en unik historia som sträcker sig tillbaka till 1930-talet då arkitekten Sigurd Lewerentz ritade byggnaden som bland annat tjänstgjort som kontor och magasin åt Philips Sverige. Hela kvarteret Blästern 14 genomgår nu en total renovering och byggs om till både hotell och moderna kontor om totalt 17.000 kvm. Byggnadens historia har haft en betydande inverkan på konceptarbetet för både hotellet och co-workingkonceptet, både vad gäller k-märkta detaljer samt industriella inslag.

 

Fastigheten kommer att certifieras enligt LEED Gold och hyresavtalet med Convendum är ett grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresgäst och hyresvärd om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda vilket ligger helt i linje med bådas miljöprofil. Beräknad inflyttning sker under första kvartalet 2020.

 

Kungsleden sätter Hagastaden på kartan tillsammans med hotelloperatören Nobis Hospitality Group, Wingårdhs och Convendum. Tidigare har ett 20-årigt hyresavtal tecknats med Hotelloperatören Nobis om att tillsammans med Kungsleden skapa ett designhotell med tillhörande konferensytor, gym, bar, restaurang och takterrass. Att skapa en ny destination och mötesplats med bra stämning och service i generösa restaurang-, bar- och loungeytor som rör sig fritt mellan inomhusmiljön och den inbjudande gården. Wingårdhs ansvarar för interiören i hotellet och utformningen av dess innergård. Beräknad inflyttning sker till årsskiftet 2018/2019.

 

– Vi välkomnar Convendum som ny hyresgäst till Kungsleden. Convendums framgångsrika co-workingkoncept kommer samlokaliseras med Nobis nya hotell och skapa en ny destination i Stockholm – en oas i staden – för hotellgäster, företag, grannar, andra stockholmare och turister, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

 

– Convendum etablerar ett åttonde center i Stockholm i form av en hel fastighet på ett mycket intressant läge, dessutom samlokaliserat med nya Nobis Hotel vilket ger ett mycket starkt serviceutbud för våra medlemmar och hyresgäster, säger Håkan Jeppsson, vd för Convendum

 

– Vi gör ett modernt hotellkoncept med generösa sociala ytor, flexibla event- och mötesmöjligheter samt en takrestaurang med utsikt över Stockholm. Hotellet blir ett nav i kvarteret. Vi är väldigt nöjda med hur detta koncept växer fram tillsammans med Kungsleden och nu även tillsammans med Convendum, säger Johan Hylter, vd för Nobis.

 

– Nobis och Convendum – A match made in heaven! En kombination som kommer bidra till att kvarteret kring Gävlegatan blir en helt ny hot-spot för möten av alla de slag. Dessutom i byggnader med fantastisk arkitektur både på in och utsida, säger Gert Wingårdh, vd för Wingårdhs.