23 april 2024
måndag, 04 juni 2018 12:33

1.500 nya bostäder i Uppsala

Skrivet av 
alt
De vinnande förslagen i Börjetull, i norra Uppsala, är framtagna av AB Borätt och Seniorgården AB i samarbete med ETTELVA arkitekter och JM AB region öst i samarbete med Tyréns.

 

Uppsala kommun planerade ursprungligen att bygga hus som sammanlagt ska rymma 1.500 lägenheter i hus med mellan fyra och sju våningar i Börjetull i norra Uppsala. Nu efter samrådet kring detaljplanen har kommunen gjort en rad ändringar och nu planeras det för endast ett hus med elva våningar. 

 

– I Börjetull finns fina grönområden längs Librobäcken och Fyrisån, som kan bli mer tillgängliga när området utvecklas. Förutom bostäder och förskolor är det viktigt att vi skapar fler arbetsplatser i Börjetull. Därför planerar vi så att befintliga företag kan expandera och att nya företag kan etablera sig i området, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden i ett pressmeddelande. 

 

Detaljplanen för Börjetull var på samråd från 24 augusti till 5 oktober 2017 och nu har kommunen beslutat att ställa ut förslaget till detaljplan för hur Börjetull ska byggas ut på granskning. Alltså har Uppsalaborna nu möjlighet att återigen lämna synpunkter på förslaget.