19 mars 2019
onsdag, 23 maj 2018 16:37

FastPartner/Åke Sundvall bygger bostäder i Märsta C

Skrivet av 
alt
FastPartner och Åke Sundvall ska bygga 200 bostäder i tre byggnader samt ett parkeringshus i Märsta Centrum. Illustration: Vera Arkitekter

 

FastPartner och Åke Sundvall ska bygga tre separata bostadshus samt ett parkeringshus i två plan i Märsta Centrum. Det första spadtaget tas nu under maj. Bostadshusen varierar i höjd från 8 våningar upp till 16 våningar. Lägenheternas storlek är från 1 till 5 Rum och kök. Bostäderna ska upplåtas både som hyresrätter och som bostadsrätter. Under ett av bostadshusen kommer ett parkeringsgarage att byggas, vilket tillsammans med parkeringshuset kommer att underlätta för såväl boende som besökare i Märsta Centrum att hitta parkering.

 

– Vi är mycket glada och stolta att få vara en del av Märsta Centrum som är en av våra största entreprenader i modern tid och det fjärde projektet i ordningen åt FastPartner vilket vittnar om vårt väl fungerande och utvecklande samarbete. Det är också roligt att arbeta med sådana här stora projekt där våra kunskaper om hur omtyckta områden utvecklas kommer väl till användning, säger Stefan Martinsson, vice vd och chef Entreprenad på Åke Sundvall.

 

Under en längre tid har Åke Sundvall och FastPartner tillsammans med Vera Arkitekter arbetat fram bostadsområdet och tittat på alla detaljerna som gör bostadsområdet både attraktivt samt hållbart över tid.  

 

– Nu tar vi nästa stora steg i utvecklingen av Märsta Centum. Genom att bygga 200 nya lägenheter blir det en viktig milstolpe i det stadsutvecklingsprojekt som Fastpartner framgångsrikt driver i Märsta Centrum. Målet är att skapa Sigtuna kommuns naturliga stadscentrum med ett brett utbud av handel, kommersiell service, kontor och bostäder. Vi ser framemot att fortsätta det sedan länge etablerade samarbetet med Åke Sundvall och tillsammans med dem bygga miljöcertifierade bostadshus, säger Patrik Arnqvist, regionchef på Fastpartner.

 

Alla tre huskroppar samt ett parkeringshus beräknas stå klara under första kvartalet 2021.