19 mars 2019
tisdag, 22 maj 2018 10:46

JM pressar priserna stort

Skrivet av 
alt
Det går trögt för JM att sälja 229 bostäder vid Liljeholmskajen till höga priser. Där sänker nu bolaget priserna för Sjövikskajen vid vattnet.

 

Den oroliga och svaga marknaden för bostadsrätter i Stockholm innebär att JM har sänkt priserna på bostadsrätter i det stora projektet Sjöviksbacken omfattande 229 bostäder vid Liljeholmskajen i Stockholm med inflyttning sommaren 2019 och 2020. Bolaget har bara meddelat att det finns en ”ny prislista”. Men sökningar på Booli som nyhetsbyrån Direkt gjort indikerar att priserna på en rad lägenheter i projektet sänkts med mellan 4 och 19 procent och i något fall till och med 29 procent, framhåller Omni Ekonomi.

 

Priserna är höga, erfar Fastighetsaktien, för populära Liljeholmskajen och de 229 bostäderna i projektet Sjöviksbacken med priser mellan 2.520.000 kr och 11.750.000 kr för 29-144 kvm, med månadsavgifter mellan 2.382 kr och 6.814 kr, exkluderat varmvatten.

 

– Vi gör inga breda prissänkningar men viss kalibrering kan krävas i projekt som startades när priserna låg högre, skriver kommunikationschefen Sepideh Imani i ett mejl till nyhetsbyrån.

 

I söndags anordnade JM sin stora visningsdag där samtliga visningsbostäder och bostadsbutiker runtom i Sverige visas samtidigt. Sammantaget hade JM ”något färre besökare” jämfört med visningsdagen i mars men enligt Imani är det ett normalt säsongsmönster.

 

JM genomför nu "prisanpassningar som en naturlig del när så krävs", skriver JM:s kommunikationschef Sepideh Imani i ett e-mejl till Direkt. Svaret kommer med anledning av frågor i och med att JM i projektet Sjöviksbacken vid Liljeholmskajen just söder om Stockholms tullar på sin hemsida uppger att det har en "ny prislista".

 

En sökning på Booli indikerar att priserna på en rad lägenheter i projektet – som sammantaget består av 229 bostäder med tillträden från det andra kvartalet 2019 till det andra kvartalet 2020 – sänkts med mellan 4 och 19 procent och i något fall till och med 29 procent.

 

I söndags på JM:s stora visningsdag återfanns inte Sjöviksbacken bland projekten som visades i Stockholm, däremot planeras en visning nästa tisdag.

 

I Sjöviksbacken är priserna per kvadratmeter höga för de mindre lägenheterna med ett pris om cirka 86.700 kr/kvm.

 

Sammantaget hade helgens stora visningsdag "något färre besökare" sett till hela Sverige i förhållande till föregående stora visningsdag i mars, svarar Sepideh Imani.

 

– Detta är ett normalt säsongsmönster. Samtidigt var intresset på fortsatt god nivå, skriver hon vidare.