20 april 2024
tisdag, 22 maj 2018 10:35

NREP investerar 900 MEUR i nya segment

Skrivet av 
alt
Mikkel Bülow Lehnsby och Rickard Dahlberg.


Genom den nya fonden NREP Nordic Strategies Fund III som 900 MEUR (9,2 Mdr kr) ska NREP investera i fastighetssegment såsom studentbostäder, flexibla boenden för unga yrkesverksamma, hyresrätter för låg- och medelinkomsttagare, seniorboenden, vårdhem, detaljhandeldcentrum och modern logistik. I dagsläget har NREP säkerställt investeringar för 25 procent av fonden.
    

– Vi har sett en ökning i efterfrågan från investerare och kommuner som delar vår tro på att fastighetsbranschen bättre kan tillhandahålla produkter som tillgodoser människors behov, är en stor möjlighet att skapa mer värde för alla intressenter, säger Mikkel Bülow Lehnsby, vd NREP.
    

– Baserat på vårt teams operativa kapacitet har vi begränsat fondens storlek till 900 MEUR, jämfört med ett totalt investerarintresse på cirka 2,3 miljarder euro, säger Rickard Dahlberg, CIO, NREP.
    

Investerarna i fonden är huvudsakligen pensionsfonder, försäkringsbolag och suveräna förmögenhetsfonder från Norden, Europa, USA och Östasien. Rådgivare till NREP har varit Goodwin Procter LLP och Elvinger Hoss & Preussen.