Skriv ut denna sida
torsdag, 17 maj 2018 12:19

Balder bygger i Björkekärr

Skrivet av 
alt
Balder kompletterar området Smöslottsparken i Göteborg med ytterligare 600 bostäder.


Den 15 maj startade bygget för området Smörslottsparken i Björkekärr i Göteborg. Närmare 600 nyproducerade bostäder kommer att byggas med första preliminära inflyttning sommaren 2020. Det nya området kommer tillsammans med de befintliga hyresbostäderna på Smörslottsgatan att bilda Smörslottsparken.
    

Det första projektet – Smörslottet – kommer bli 9-10 våningar med 88 lägenheter och byggs enligt certifieringen Miljöbyggnad Silver. Projektet innefattar även en ny förskola med sex avdelningar och tillhörande garage under mark. Hela satsningen ingår i BoStad2021 och kommer att innefatta nya gröna innegårdar, omväxlande fasader och varierande hushöjder.
  

– Vi kommer att rusta upp de befintliga innegårdarna inom området. Även nya grönområden kommer att tillkomma, vilket tillsammans med miljöcertifierade hus bidrar till ett boendeområde att trivas och mår bra i, säger Erik Lavehall, Affärs- och projektutvecklare på Balder.
    

De drygt 500 hyresbostäder som finns på Smörslottsgatan förvaltas av Balder och rustas upp interiört såväl som exteriört. Hyresbostäderna bildar tillsammans med Smörslottet den första delen i Smörslottsparken.

Senaste från Redaktionen