Skriv ut denna sida
tisdag, 15 maj 2018 10:53

Skanska satsar 560 Mkr i Hammarby Sjöstad

Skrivet av 
alt
Kontorsprojektet Sthlm 04 är en del i Sthlm New Creative Business Spaces i Hammarby Sjöstad.


Skanska investerar cirka 560 Mkr i kontorshuset Sthlm 04 i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Kontorshuset kommer med sina åtta våningar, om cirka 1.750 kvm per plan (total uthyrningsbar yta cirka 12.000 kvm) utgöra ett bra komplement till skrapan Sthlm 01.
    

Fastigheterna ingår i kontorsområdet Sthlm New Creative Business Spaces som totalt 100.000 kvm kontor och över 6.000 arbetsplatser. Här finns ett bra utbud av restauranger och annan service, närhet till Södermalm samt goda kommunikationer, med både tvär- och tunnelbana.
    

– Vi är glada att starta ytterligare en etapp i vårt kontorsområde Sthlm New Creative Business Spaces. Efterfrågan på lokaler i Sthlm New är stor och vi stärker genom denna projektstart vårt erbjudande till marknaden, säger Caroline Arehult, vd för Skanska Fastigheter Stockholm.
    

Först ut i projektet var de två kontorshusen Sthlm Seaside och Sthlm 03, vilka båda är fullt uthyrda och avyttrade till Vasakronan och Aberdeen. I början av 2017 påbörjades skrapan Sthlm 01 som med sina 27 våningar kommer att bli ett nytt landmärke i Stockholm.
    

Byggnadsarbetet påbörjas omgående och lokalerna i Sthlm 04 förväntas vara färdiga för inflyttning under det fjärde kvartalet 2020.

Senaste från Redaktionen