16 april 2024
onsdag, 09 maj 2018 10:31

NREP satsar på äldreboenden

Skrivet av 
alt
Hampus Brodin, Investment Manager, NREP.


NREP etablerar ett samarbete med Drevviken Utveckling AB, en fastighetsutvecklare specialiserad på äldreboenden, för att tillsammans etablera nya äldreboenden i Sverige. I ett första steg genomförs tre projekt med totalt cirka 170 lägenheter i Skåne/Blekinge och Mälardalen. Den totala uthyrningsbara ytan blir 12.300 kvm och fastigheterna hyrs ut på 15- åriga hyresavtal till välrenommerade vårdoperatörer, där NREP sedan kommer stå kvar som långsiktig ägare och förvaltare av portföljen.
    

Samarbetet med Drevviken utgör startskottet för NREPs långsiktiga satsning inom segmentet bostäder för äldre.
    

– Vi ser fram emot att samarbeta med Drevviken, som är ett engagerat bolag med gedigen kunskap. Vårt fokus är att utveckla högkvalitativa och konceptualiserade äldreboenden med ambitionen att förbättra levnadsstandarden för de äldre och samtidigt skapa effektiva lösningar för operatörerna, säger Hampus Brodin, Investment Manager, NREP.
    

– Långsiktighet och höga ambitioner för produkten är viktigt för oss, och i det har vi hittat mycket gemensamt med NREP. Vi ser verkligen fram emot detta samarbete, säger Patrik Englund, vd för Drevviken.