23 april 2024
tisdag, 08 maj 2018 11:08

Hemfosa köper för 390 Mkr

Skrivet av 
alt
Omsorgens Hus i Kungsbacka. Bild: Johns AB


Hemfosa har köpt totalt 14 fullt uthyrda samhällsfastigheter, varav nio skolfastigheter, fyra LSS-hem samt en fastighet som inrymmer kontorslokaler och HVB-hem. Det årliga hyresvärdet är 31 Mkr och det underliggande fastighetsvärdet är 390 Mkr.
    

De nio skolfastigheterna ligger i Sollentuna med ett flertal skolor och förskolor som hyresgäster. Total yta är 11.700 kvm och säljare är Sollentuna kommun. Hemfosa äger sedan tidigare ett flertal fastigheter i Sollentuna och en etablerad förvaltning i kommunen. Genomsnittlig återstående avtalslängd är 5,9 år.
    

De fyra LSS-hemmen förvärvas av Emrahus, omfattar totalt cirka 2.400 kvm, och är belägna i Helsingborg (två fastigheter), Västerås och Örebro. Fastigheterna är fullt uthyrda till Attendo, Nytida AB och Team Olivia på 15-åriga hyresavtal. Samtliga fastigheter är byggda som passivhus vilka medför låga driftkostnader och liten miljöpåverkan.
    

Det förvärvade kontorshuset är Omsorgens Hus i Kungsbacka, som består av en huvudbyggnad som inrymmer kontorslokaler och en mindre byggnad som inrymmer ett HVB-hem, om totalt 5.150 kvm. Säljare är en grupp privatpersoner. Fastigheten är fullt uthyrd till Kungsbacka kommun. Genomsnittlig återstående avtalslängd är 3,7 år.
    

– Vi är både stolta och glada över att genom dessa förvärv fördjupa samarbetet med flera etablerade samhällsaktörer och ser fram emot att fortsätta utveckla dessa långsiktiga relationer. Vi upplever att det idag finns stora behov av investeringar och renoveringar såväl som nybyggnation av framförallt skol- och vårdfastigheter på våra marknader. Här har Hemfosa, med sin specialistkunskap och erfarenhet, stora möjligheter att bidra som en långsiktig partner, säger Jens Engwall, vd Hemfosa.