23 april 2024
fredag, 04 maj 2018 14:10

Fler aktiviteter hos Nordika i Partille

Skrivet av 
alt
Sedan 2015 då Nordika köpte fastigheten Lexby 11-14 vid Partille Port, har Elgiganten, Lindex e-handelslager och nyligen Leos Lekland etablerats i fastigheten. Inom kort öppnar även Klätterlabbet, och förhoppningen är att fastigheten också ska inrymma ett en lokal för racketsporten padel.

 

I helgen öppnade Leos Lekland i Nordikas fastighet Lexby 11-14 i handelsområdet Partille Port. Nu väntas snart fler fritidsbaserade aktiviteter i grannskapet. Näst på tur är en klätterhall.

 

– Barn idag rör sig alldeles för lite. Därför behövs mötesplatser som lockar de yngsta att springa, klättra och leka tillsammans. När vi förvärvade den här fastigheten vid handelsområdet vid Partille Port insåg vi att de stora ytorna passade bra till fritidsbaserad verksamhet, säger Jonas Grandér, vd på Nordika Fastigheter.

 

Under öppningshelgen besökte 1.500 unga klätterställningar, bollhav, tunnlar, trampoliner, cyklar, bollkanoner, rutschkanor och allt annat som ett lekland kan erbjuda.

 

Vägg i vägg med leklandet kommer en klätterhall att öppna under juni månad. Göteborgs studentkår som driver Klätterlabbet på flera håll i och runt Göteborg kommer nu även att etablera sig i Partille.

 

– Vi hoppas också kunna använda den sista tomma lokalen i fastigheten till någon form av fritidsbaserad verksamhet framöver – även vi vuxna behöver ju röra på oss mer, säger Jonas Grandér.

 

Förhoppningen är att ett padelcenter ska kunna etableras i området. Padel är den snabbast växande racketsporten och kan beskrivas som en blandning mellan tennis och squash.

 

– Partille är i allra högsta grad en av landets mest spännande tillväxtkommuner, därför har vi valt att göra en långsiktig satsning här. Vi köper ofta fastigheter som andra inte ser potentialen i och förädlar dem. Därefter söker vi hyresgäster med en intressant mix av verksamheter som berikar tillvaron för människor i området, framhåller Jonas Grandér.