19 april 2024
fredag, 04 maj 2018 09:58

Genova hyr ut 7.100 kvm i Norrtälje

Skrivet av 
alt
Genova Property Group planerar att bygga om kontors- och lagerfastigheten Handelsmannen 1 i Norrtälje. Förutsatt ändring av detaljplanen, kan det här etableras ett äldreboende samt en förskola.


Genova Property Group har tecknat hyresavtal om cirka 7.100 kvm fastigheten Handelsmannen 1 i Norrtälje. Kontraktet har tecknats med Norlandia för uppförande av ett äldreboende om 80 platser samt en förskola för cirka 120 barn. Hyresvärdet bedöms till cirka 15 Mkr på årsbasis och hyresavtalet löper på 15 år för såväl äldreboendet som förskolan. För närvarande pågår arbete med ändring av detaljplanen för fastigheten, med ambition att komma igång med byggstart under 2019. Hyresavtalet med Norlandia är villkorat av ändring av detaljplanen.
    

– Genom uthyrningen tar vi nästa steg för att skapa nya funktionella samhällsfastigheter för äldreboenden och förskola i ett strategiskt läge i Norrtälje. Vi är också glada att vi därmed utvecklar vårt samarbete med Norlandia som vi sedan tidigare har tecknat hyresavtal med för äldreboende och förskola i Knivsta, säger Michael Moschewitz, vd för Genova Property Group.
    

– Vår storsatsning i just Norrtälje är ett led i att vi känner oss hemma i kommunen och redan driver Granparkens äldreboende på entreprenad och äger hemtjänstföretaget Äldreliv. Nu tar vi ytterligare ett steg tillsammans med Genova genom etableringen av ett centralt beläget generationsboende för såväl gammal som ung, säger Bruno Petersson, affärschef Norlandia.