25 april 2024
torsdag, 03 maj 2018 12:22

Nytt landmärke i Sollentuna

Skrivet av 
alt
Den nya gestaltningen av det gamla mässområdet i Sollentuna liknar ett segelskepp med en last av ädelstenar. Ett högt hus med en fasad som liknar böljande segel blir områdets landmärke och de lägre byggnaderna runt om huset symboliserar lasten av ädelstenar. Vy från Turebergsleden. Bild: Yellon Arkitekter

 

För ett år sedan påbörjades rivningen av det gamla mässområdet i Sollentuna. Områdets detaljplan har ändrats i syfte att utveckla området till en levande stadsdel med bostäder och lokaler för handel och service. AB Borätt och Seniorgården AB har vunnit markanvisningtävlingen för kvarteret där de bägge JM-bolagen föreslår ett skeppsliknande höghus som landmärke innebär med cirka 200 bostadsrätter varav en fjärdedel blir seniorboenden. Förslaget innehåller även en kvartersgård som bland annat innehåller växthus, cykelverkstad, utegym och planer för bollsport.

 

– Vi är mycket glada över att få arbeta tillsammans med Sollentuna kommun i detta spännande och attraktiva område i centrala Sollentuna. Höghuset kommer att bli ett arkitektoniskt intressant landmärke i kommunen. Redan nu märker vi att det finns ett stort intresse för att bo i detta område, säger Birgitta Seeman, vd för Borätt och Seniorgården.

 

AB Borätt och Seniorgården AB erbjuds nu att teckna markanvisningsavtal i enlighet med inlämnat tävlingsförslag. Markanvisningsavtalet ska sedan godkännas av Sollentunas kommunfullmäktige, vilket beräknas ske innan sommaren 2018. Byggstart beräknas kunna ske tidigast år 2020 och inflyttning tidigast år 2023.