19 april 2024
måndag, 30 april 2018 17:57

Pangea och Mrec rådgivare i finsk transaktion

Skrivet av 
alt
Pangea och Mrec har varit rådgivare till Oslo Pensjonsforsikring vid försäljning av Plantagen-portföljen i Finland.

 

I förra veckan meddelades att Oslo Pensjonsforsikring säljer tre detaljhandelsfastigheter i Finland till Ragde Eiendom. Fastigheterna ligger i Esbo, Porvoo och Vasa, omfattande cirka 13.500 kvm. Fastigheterna är fullt uthyrda till Plantagen med en genomsnittlig hyresperiod om cirka 17 år.

 

Det var Ragde Eiendom som köpte tre plantagefastigheter i Finland. Säljaren var Oslo Pension Insurance (OPF).
Försäljningen från OPF bestod av tre fastigheter för Plantagen i Vasa, Porvoo och Espo, Finland. OPF har varit ägare till fastigheterna sedan 2010, då OPF tog över dessa som nya byggnader från Plantagen. De tre fastigheterna motsvarar hyresstrukturen, med cirka 17 år som hyresperiod med Plantagen.

 

– Det här har varit en bra investering för OPF och med enkel hantering, men det var nu naturligt att vi skulle sälja. Försäljningen ligger i linje med vår strategi att koncentrera direkt fastighetsinvesteringar i Norge. Vi investerar fortfarande i fastigheter utomlands, men främst genom fond, säger Paul Børseth i OPF.

 

Pangea Property Partners AS och advokatfirman Thommessen har varit rådgivare till OPF i samband med försäljningen.

 

– Det var stort intresse för fastigheterna från både internationella och norska spelare. För att nå ut till nuvarande investerare för den finska marknaden, genomfördes processen i samarbete med Mrec OY i Finland, men så småningom blev det en norsk köpare, säger partner Linn Idsø Brenne i Pangea Property Partners.

 

– Profilen för denna investering passar in i blandningen av vår portfölj eftersom den ger långsiktig förutsägbarhet. Det faktum att Finland fortfarande har mer attraktiva avkastningsnivåer i kombination med förväntan om att makroförhållandena håller på att stärkas gör det till en attraktiv investering för oss, säger Edgar Haugen i Ragde Eiendom.


Advokatbyrån Haavind har varit konsulent för Ragde Eiendom, tillsammans med Carnegie.