Skriv ut denna sida
måndag, 30 april 2018 12:56

Balder och AP3 köper i Gävle för 220 Mkr

Skrivet av 
alt
Köparen Trenum AB köpte tidigare i år grannfastigheten Gävle Sätra 108:26.

 

Preservia Hyresfastigheter AB säljer genom ett dotterbolag ett hyresrättsprojekt, som omfattar 156 lägenheter beläget i Gävles Arenastad, till ett värde om 220 Mkr. Köparen är Trenum AB, ett samägt bolag mellan Balder och Tredje AP-fonden. Tillträde är planerat till andra halvåret 2018.

 

På fastigheten Gävle Sätra 108:28 påbörjas nu bygget av 156 hyreslägenheter omfattande cirka 6.860 kvm bostäder. Transaktionen sker genom en bolagsöverlåtelse och tillträde är planerat till andra halvåret 2018. Köparen Trenum AB köpte tidigare i år grannfastigheten Gävle Sätra 108:26.

 

Preservia Hyresfastigheter AB ansvarar för uppförandet av fastigheten. Nortimo AB är anlitad totalentreprenör och Asfalt&Mark i Gävle AB anlitad markentreprenör.

 

– Det är glädjande att vi nu följer upp den lyckade försäljningen av det första huset i Gävle med försäljning av även etapp två, till samma köpare. Vi ser fram emot att färdigställa fastigheten i det spännande tillväxtområdet Arenastaden, säger Topias Riuttamäki, vd för Preservia Hyresfastigheter .

 

– Förvärvet är ett naturligt komplement till vårt befintliga bestånd i Gävle och i linje med Trenums ambition om att förvärva hyresfastigheter på stora och mellanstora orter i Sverige. Det här är vår andra affär med Preservia på kort tid och vi hoppas kunna göra ytterligare affärer med dem i framtiden, säger Marcus Hansson, vd för Trenum.

 

Croisette Real Estate Partners har haft uppdraget att avvyttra fastigheten åt Preservias vägnar. Eversheds Sutherland Advokatbyrå har agerat legal rådgivare till Preservia.

Senaste från Redaktionen