25 april 2024
måndag, 30 april 2018 12:56

Balder och AP3 köper i Gävle för 220 Mkr

Skrivet av 
alt
Köparen Trenum AB köpte tidigare i år grannfastigheten Gävle Sätra 108:26.

 

Preservia Hyresfastigheter AB säljer genom ett dotterbolag ett hyresrättsprojekt, som omfattar 156 lägenheter beläget i Gävles Arenastad, till ett värde om 220 Mkr. Köparen är Trenum AB, ett samägt bolag mellan Balder och Tredje AP-fonden. Tillträde är planerat till andra halvåret 2018.

 

På fastigheten Gävle Sätra 108:28 påbörjas nu bygget av 156 hyreslägenheter omfattande cirka 6.860 kvm bostäder. Transaktionen sker genom en bolagsöverlåtelse och tillträde är planerat till andra halvåret 2018. Köparen Trenum AB köpte tidigare i år grannfastigheten Gävle Sätra 108:26.

 

Preservia Hyresfastigheter AB ansvarar för uppförandet av fastigheten. Nortimo AB är anlitad totalentreprenör och Asfalt&Mark i Gävle AB anlitad markentreprenör.

 

– Det är glädjande att vi nu följer upp den lyckade försäljningen av det första huset i Gävle med försäljning av även etapp två, till samma köpare. Vi ser fram emot att färdigställa fastigheten i det spännande tillväxtområdet Arenastaden, säger Topias Riuttamäki, vd för Preservia Hyresfastigheter .

 

– Förvärvet är ett naturligt komplement till vårt befintliga bestånd i Gävle och i linje med Trenums ambition om att förvärva hyresfastigheter på stora och mellanstora orter i Sverige. Det här är vår andra affär med Preservia på kort tid och vi hoppas kunna göra ytterligare affärer med dem i framtiden, säger Marcus Hansson, vd för Trenum.

 

Croisette Real Estate Partners har haft uppdraget att avvyttra fastigheten åt Preservias vägnar. Eversheds Sutherland Advokatbyrå har agerat legal rådgivare till Preservia.