Skriv ut denna sida
torsdag, 26 april 2018 18:52

Nya kvarter med 600 bostäder i Arenastaden

Skrivet av 
alt
De nya kvarteren längs Dalvägen i Solna kommer att länka samman Arenastaden med gamla Råsunda.

 

Byggnadsnämnden i Solna godkände den 25 april den nya detaljplanen för nya kvarter längs Dalvägen i Arenastaden. Därmed skapas möjligheter för 600 nya bostäder och förskola, men också fler arbetsplatser i nya kontorslokaler och restauranger, caféer och servicebutiker.

 

De nya kvarteren utformas för att förmedla övergången mellan Arenastadens höga och varierade storskalighet och gamla Råsundas mer sammanhållna, klassiska stadsskala. Cirka 25 procent av bostäderna kommer att vara större lägenheter som passar till exempel flerbarnsfamiljer.

 

– De nya kvarteren stämmer väl överens med vår ambition att Arenastaden växer fram som en blandad stadsdel med bostäder, förskola, service och kontor med närhet till grönområden. Liv och rörelse både dag och kväll ger en aktiv och trygg stadskänsla, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

 

I Arenastaden möts pendeltåg, tvärbana och – om några år – den nya tunnelbanan. År 2024 beräknas den nya gula tunnelbanelinjen vara klar, som förbinder Arenastaden med Odenplan och T-centralen, där Dalvägen får en egen tunnelbaneuppgång.

Senaste från Redaktionen