26 april 2024
tisdag, 24 april 2018 12:13

Citycon köper hela Mölndal galleria

Skrivet av 
alt

Mölndal Galleria om 24.000 kvm ska öppna i höst och i samband med det köper Citycon NCC:s andel om 50-procent i projektet.


Citycon köper som tidigare planerat NCC:s andel om 50 procent av Mölndal Galleria för en köpeskilling baserat på ett fastighetsvärde motsvarande 584 Mkr. De bägge bolagen har haft ett gemensamt ägt projektbolag för utvecklingen och uthyrningen av gallerian och när gallerian är färdigställd och avtalade villkor uppfyllda ska Citycon köpa NCC:s andel i projektbolaget. Transaktionen ska ske i samband med att gallerian invigs, vilket beräknas ske i september.
    

Mölndal Galleria kommer bestå av cirka 70 butiker med en total uthyrningsbar yta om cirka 24.000 kvm samt parkering i direkt anslutning. Bland hyresgästerna finns HM, Lindex, ICA och Systembolaget.
    

För närvarande är cirka 85 procent av den gallerian uthyrd. NCC lämnar inga hyresgarantier för vakanta lokaler i samband med försäljningen. Aktieförsäljningen kommer ge en positiv resultatpåverkan i affärsområde NCC Property Development i årets tredje kvartal, och eftersom köparen har varit med som delägare och medfinansiär från projektets start blir NCC:s utvecklingsmarginal lägre än vid andra handelsprojekt där bolaget tar full utvecklingsrisk.