19 april 2024
torsdag, 19 april 2018 13:27

Cityhold ska växa med EDGE

Skrivet av 
alt

Totalt omfattar EDGE Olympic 11.000 kvm i Amsterdam.

 

TH Real Estate har tillsammans med Cityhold Office Partnership (CHOP), ett joint venture mellan Första AP-fonden och Andra AP-fonden,  köpt projektet EDGE Olympic i Amsterdam. Säljare är EDGE Technologies. CHOP har även förbundit sig att förvärva EDGE Grand Central i Berlin, en ny kontorsfastighet i A-läge som beräknas vara färdigställd under fjärde kvartalet 2019. Tillsammans kommer fastigheterna att ha en kontorsyta om cirka 30.000 kvm och värdet beräknas uppgå till cirka 200 MEUR (2.075 Mkr).

 

EDGE Technologies är ett nytt teknikfastighetsbolag, lanserat av Coen van Oostrom och OVG Real Estate ,och partnerskapet med detta bolag ska bidra till att växa Cityhold Office Partnerships portföljs värde från 2 till 4 miljarder euro inom fem år. EDGE Technologies kommer äga 10 procent av tillgångarna och TH Real Estate kommer att vara investment manager.

 

Projektet i Amsterdam – EDGE Olympic – rymmer 11.000 kvm kontorsyta i A-läge med viliggande boenden på fem våningar och 100 p-platser i källarplan. Ambitionen är att byggnaden ska certifieras som Breeam Excellent och WELL Gold.

 

Projektet i Berlin – EDGE Grand Central l– uppförs i Europacity-distriktet, ett nytt kontorsområde i hjärtat av Berlin. Fastigheten kommer att erbjuda 19.400 kvm kontorsyta i A-läge, butiker och boenden på nio våningar och 80 p-platser på källarplan. Färdigställlande beräknas under det fjärde kvartalet 2019.

 

EDGE Technologies lanserades av OVG Real Estate i januari i år och specialiserar sig på utveckling och förvaltning av den senaste generationens byggnader som systematiskt samlar in data för att optimera användarupplevelsen och byggnadens miljöprestanda.