25 mars 2019
tisdag, 17 april 2018 12:47

Barclay får utökat ansvar på Newsec

Skrivet av 
alt

                                                                                                                      

Max Barclay (bilden) har utsetts till att, utöver sin roll som svensk rådgivningschef, ansvara för hela Newsecs rådgivningsverksamhet. Han tillträdde sin nya tjänst den 1 april och ersätter Henrik Granström som nyligen lämnade koncernen.

 

Barclay har arbetat inom Newsec i mer än 20 år, har ett starkt engagemang för affären och ett brett nätverk i branschen. Utöver sina engagemang inom Newsec är Max även ordförande i Urban Land Institute (ULI) i Sverige.

 

I sin nya roll kommer Max framförallt att fokusera på den allt större efterfrågan från internationella kunder för den nordiska regionen.

 

– Vi står inför spännande omställningar på marknaden med ökad internationalisering samt digitalisering och där har Newsec en unik möjlighet att möta kunder som efterfrågar både lokal närvaro och landsöverskridande nätverk. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nordiska kollegor vässa vårt erbjudande ytterligare och utmana bilden av vad fastighetsrådgivning kan vara, säger Max Barclay.

 

Med tjänster inom rådgivning och förvaltning i samtliga sju länder i Norden och Baltikum, omkring 1.700 medarbetare och en total omsättning på 2 Mdr kr är Newsec idag en av de största aktörerna på den europeiska marknaden.

 

– Det är verkligen roligt att det är just Max, en långväga medarbetare inom Newsec, som tar den här rollen. Det är nu tredje gången på ett år som vi kan göra en lyckad internrekrytering på chefsnivå vilket är ett kvitto på att det arbete som vi löpande lägger på ledarskapsfrågor bär frukt, säger Urban Edenström, vd för Stronghold Invest och ordförande i Newsec.