25 mars 2019
måndag, 16 april 2018 12:10

Castellum startar förvaringstjänst för konsument

Skrivet av 
alt
Castellum anställer Eva Sjökvist, Ted Rosén och Lars Runius till det nystartade bolaget Beambox.


För knappt ett år sedan startade Castellum ett innovationslabb med syfte att gå i spetsen för en digitalisering av fastighetsbranschen. Nu blir pilotprojektet och förvaringslösningen Beambox ett helägt dotterbolag till Castellum. I samband med bolagiseringen och lansering anställer Beambox tre personer.
    

Vd för Beambox blir Eva Sjökvist, som närmast kommer från Great Works där hon har ansvarat för att utveckla konceptet kring Beambox. Ansvarig för försäljning och marknadsföring blir Ted Rosén, som senast kommer från digitala startup-företaget Wrapp. Dessutom anställs Lars Runius som ansvarig operations. Han har mångåriga erfarenhet från drift och logistik och kommer senast från ICA där han ansvarade för effektivitet och processutveckling.
    

Beambox är en helt ny förvaringslösning med on demand-service som hjälper människor att lösa förvaring av saker på ett enkelt sätt utan krav på biltransporter till avlägsna förråd. Beambox hämtar vid dörren, fotar, lagrar och lämnar tillbaka konsumenters saker när de behöver dem.
    

Tjänsten tillhandahålls via en webb-tjänst och är ett resultat av arbetet i Castellums innovationslabb Next20, en test-arena för digital transformation och innovation. Under årets första månader har fokus varit att göra Beambox till en fungerande verksamhet som ett helägt dotterbolag till Castellum.
    

– Med Beambox stärker vi ytterligare vår position som ett innovativt och hållbart fastighetsbolag. Med Beambox kan vi erbjuda en hållbar och konkurrenskraftig förvaringslösning som riktar sig mot konsument. Samtidigt utnyttjar vi överkapacitet i tillfälligt vakanta lokaler och har samma ambition när det gäller transportledet. Det är win-win för alla inklusive miljön, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.
    

Vid lansering kommer Beambox erbjudas till kunder i Stockholm och där verksamheten har sin bas.