Skriv ut denna sida
torsdag, 12 april 2018 13:14

Tornstaden bygger 63 studentborätter nära Chalmers

Skrivet av 
alt
Studentlägenheterna, i bostadsrättsform på Volrat Thamsgatan i Johanneberg, nära Chalmers i Göteborg, ska stå färdiga till sommaren 2019.

 

Tornstaden utvecklar, tillsammans med Fredrikssons Förvaltning, ett flerbostadshus med drygt 60 studentlägenheter i bostadsrättsform. Projektet är en del i Göteborgs Stads satsning BoStad 2021. Markarbetet pågår och inflyttning beräknas kunna ske under våren/sommaren 2019.

 

Tornstadens byggbolag ansvarar för totalentreprenaden för de 63 studentlägenheter som byggs i centrala Göteborg och nu pågår markarbeten. Adressen är Volrat Thamsgatan 15 och fastigheten är belägen i Johanneberg, med bara några minuters promenad från både Göteborgs Universitet och Chalmers.

 

Projektet har fått namnet Volrat Tham Studio Apts. Som namnet antyder så är det små lägenheter om upp till cirka 35 kvm som byggs med en snittstorlek på 27 kvm. De flesta av lägenheterna får balkong eller uteplats och lägenheterna högst upp har varsin takterrass med magnifik utsikt över Göteborg.

 

Dessutom finns en gemensam terrass på baksidan av huset och vid entrén en gemensam tvättstuga med yta för vardagliga möten.

 

– Tillsammans med Fredrikssons Förvaltning har vi velat skapa attraktiva och prisvärda bostäder anpassade för studenters önskemål och behov, vilket vi tycker att vi lyckats med här, säger Therese Kilenstam, vd på Tornstaden Projektutveckling.

 

– Det är otroligt spännande att det äntligen får byggas på vår mark på Volrat Thamsgatan och att få bidra till fler bostäder för unga känns extra roligt, säger Christer Fredriksson, en av ägarna till Fredrikssons Förvaltning.

Senaste från Redaktionen