25 april 2024
fredag, 06 april 2018 14:25

Sofielund planerar drygt 100 bostäder i Flen

Skrivet av 
alt
Sofielund planerar att bygga drygt 100 lägenheter i kvarteret samt butikslokaler i husen mot Södra Kungsgatan i Flen. Illustration: Tyréns

 

alt

Rolf Lydahl är huvudägare i Sofielunds Fastigheter. Lydahl har mångårig erfarenhet av fastighetsbranschen, bland annat som styrelsemedlem i Vasakronan och 9 år som ordförande i statliga Jernhusen.

 

Sofielunds Fastigheter, som tidigare äger cirka 250 hyreslägenheter i Flen och Malmköping, har tecknat markanvisningsavtal med Flens kommun avseende de av kommunen ägda och obebyggda tomterna i kvarteret Degeln i Flens tätort. Avsikten är att köpeavtal skall tecknas kring halvårsskiftet samtidigt som handlingar för bygglovsansökan presenteras.

 

Sofielund planerar att bygga drygt 100 lägenheter i kvarteret samt butikslokaler i husen mot Södra Kungsgatan. Den totala investeringen uppskattas till cirka 200 Mkr. Byggnadsarbetena kommer att ske i flera etapper med början mot Södra Kungsgatan. Byggstart är beräknad till första halvåret 2019. Tyréns i Eskilstuna har anlitats som arkitekter.

 

AB Sofielunds Fastigheter ingår i en företagsgrupp som äger fastigheter i Flen, Malmköping och Vingåker. Beståndet omfattar såväl bostads- som kontors-, butiks- och industrifastigheter. I gruppen ingår även ett hotell (Hotel Malmköping) som en jordbruksfastighet (Sofielunds Gård). Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 33.000 kvm och värdet till drygt 300 Mkr. Företagen ägs av Rolf Lydahl, som har en mångårig erfarenhet av fastighetsbranschen, bland annat som styrelsemedlem i Vasakronan och 9 år som ordförande i statliga Jernhusen.