20 april 2024
tisdag, 03 april 2018 17:30

Citycon säljer Åkermyntan för 310 Mkr

Skrivet av 
alt
Centrumet Åkermyntan i Hässelby omfattar totalt 9.400 kvm med 1,8 miljoner besökare årligen. I affären ingår även byggrätter om 7.000 kvm för flerbostadshus.

 

Citycon har ingått avtal om att sälja köpcentrumet Åkermyntan i Hässelby väster om Stockholm till Artmax AB. Därtill har Citycon utvecklat och sålt intilliggande byggrätter på cirka 7.000 kvm för flerbostadshus till en fastighetsutvecklare. Citycons totala försäljningspris är ungefär 310 Mkr, vilket överstiger den senaste värderingen enligt IFRS. CBRE var Citycons rådgivare i transaktionen.

 

– Försäljningen av Åkermyntan är ett naturligt steg i vår strategi att fokusera på större, dagligvarubaserade köpcentrum i urbana knutpunkter. Försäljningen ger oss möjlighet att stärka vår balansräkning och finansiera våra utvecklingsprojekt, säger Tom Lisiecki, utvecklingschef i Citycon.

 

Åkermyntan Centrum är en lokal träffpunkt med butiker och service på totalt 9.400 kvm och med 1,8 miljoner besökare årligen. Bland hyresgästerna finns ICA, Lidl, Legevisittens lättakut och vård-, mödra- och barnavårdscentraler samt bibliotek.