25 mars 2019
torsdag, 29 mars 2018 15:41

Magnolia och Randviken samarbetar i Bergshamra

Skrivet av 
alt
Fastigheten Skogskarlen har ett naturnära läge intill Brunnsviken och nära  Hagaparken.

 

Magnolia Bostad har tecknat avtal om att ingå ett Joint Venture med Randviken gällande fastigheten Skogskarlen 3 i Bergshamra, Solna. Det samägda bolaget skapas genom att Randviken indirekt förvärvar hälften av aktierna i bolaget som äger fastigheten till ett underliggande fastighetsvärde om 260 Mkr före avdrag för latent skatt.

 

Fastigheten, som Magnolia köpte år 2014 av Fabege, innefattar en kontorsbyggnad om cirka 10.000 kvm med bland andra Meda och Babybjörn som hyresgäster. Tillträde är planerat till andra kvartalet 2018.

 

– Vi är glada över att ha etablerat ett joint venture med Randviken, en partner vi har goda erfarenheter av att samarbeta med. I projektet Skogskarlen har vi hittat ett upplägg där vi drar nytta av varandras spetskompetenser – Magnolia kan fokusera på utveckling av nyproduktion av bostäder, medan Randviken kan fokusera på utveckling och förvaltning av kontorsbyggnaden, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

 

– För Randviken, som söker utveckling i kombination med uthålliga kassaflöden där vi ser en potential att tillföra värden, är det här JV:t helt i linje med vår affärsidé. Fastighetens läge, både sett till närliggande natur och inte minst kommunikationer gör detta JV extra spännande, säger Tobias Emanuelsson, styrelseordförande för Randviken Fastigheter.