20 april 2024
torsdag, 29 mars 2018 15:29

Klövern äger cirka 60 procent av Tobin

Skrivet av 
alt
Erik Karlin, vd för Tobin Properties, säljer av privatekonomiska skäl 6,5 procent av samtliga aktier i Tobin. Efter försäljningen äger Karlin fortsatt cirka 10 procent av samtliga aktier i bolaget.

 

Klöverns budpliktsbud till aktieägarna i Tobin Properties har, efter acceptperiodens utgång den 26 mars, resulterat i att Klövern är ägare av drygt 12,6 miljoner stamaktier och knappt 18,4 miljoner preferensaktier av serie A i Tobin, vilket motsvarar cirka 58,9 procent av det totala antalet aktier och cirka 61,4 procent av de totala rösterna bolaget. Klövern har beslutat att inte förlänga acceptperioden och utbetalning av vederlag till de aktieägare i Tobin som har accepterat budet beräknas påbörjas den 4 april.

 

I samband med budet har vd Erik Karlin även överenskommit med Klövern om att sälja en andel av sina aktier, motsvarande cirka 6,5 procent av aktierna i Tobin Properties. Karlin, vars tilltro till Tobin Properties kvarstår oförändrad, gör försäljningen av privatekonomiska skäl och äger fortsatt 2 miljoner aktier efter försäljningen, motsvarande cirka 10 procent av bolaget.

 

Den 5 december 2017 ingick Tobin Properties styrelse ett avtal med Klövern där Klövern åtog sig att teckna 7,5 miljoner stamaktier i Tobin Properties till aktiekursen 20 kr per stamaktie, motsvarade cirka 150 Mkr, genom en riktad nyemission. I samma avtal åtog sig även Klövern att till fullo garantera den nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Den riktade emissionen till Klövern registrerades hos Bolagsverket den 15 januari och medförde att Klövern, genom sitt helägda dotterbolag Dagon Sverige AB, fick ett ägande motsvarande cirka 39,8 procent av antalet aktier och cirka 41,7 procent av rösterna i Tobin Properties.

 

I och med att Klövern därmed passerade budpliktsgränsen om 30 procent av rösterna i Tobin, offentliggjorde Klövern, i enlighet med reglerna om take over, den 9 februari, ett reviderat kontant budpliktsbud till ett pris om 22,65 kr kontant per stamaktie och 108,50 kr kontant per preferensaktie.