25 april 2024
torsdag, 22 mars 2018 17:11

Eva Nygren, ny strateg på Stockholms Stadshus AB

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                      

Stockholmshems vd Eva Nygren (bilden) får en ny roll som fastighetsstrateg på koncernbolaget Stockholms Stadshus AB och hon lämnar Stockholmshem den sista mars. Ny vd för Stockholmshem från den 1 april föreslås istället bli Anette Sand som idag är vd på systerföretaget Familjebostäder.

 

– Vi rekryterar Eva Nygren till koncernbolaget för att stärka det centrala arbetet med stadens fastighetsstrategier samt hållbarhetsfrågor inom CSR, säger Ingela Lindh, vd på Stockholms Stadshus AB.

 

– Det innebär att Eva bland annat kommer att arbeta med balansen mellan de allmännyttiga och affärsmässiga uppdrag, som stadens bostadsbolag har. Det är frågor som Eva har drivit på Stockholmshem och som vi nu vill att alla bolag drar nytta av, förtydligar Ingela Lindh.

 

Eva Nygren har en lång erfarenhet av olika chefsuppdrag inom bostadssektorn och arbetade i åtta år som vd på Telge Bostäder innan hon blev vd på Stockholmshem i oktober 2015.

 

– Vi tackar Eva för hennes engagemang och driv i att utveckla bolaget under de här åren och är glada över att hela koncernen nu får ta del av hennes fastighets- och hållbarhetskunnande, säger Stockholmshems styrelseordförande Kadir Kasirga (S).