25 mars 2019
fredag, 16 mars 2018 11:47

Stena planerar 196 bostäder i Askim

Skrivet av 
alt
Stenas projekt Askegården i Askim, Göteborg, kommer att innehålla både bostadsrätter och hyresrätter.


Stena Fastigheter har fått bygglov för sitt projekt Askegården i Askim i sydvästra Göteborg. Här planerar bolaget att uppföra 196 bostäder med fokus på gröna gårdar och granngemenskap. Inflyttning sker med start vintern 2019.
    

– I Askegården skapar vi trevliga inbjudande kvarter med närhet till naturen och havet. Som boende i Askegården bor du i ett grannskap med hög trivselfaktor i Askim. Du bor nära ett av Göteborgs större shoppingområden som är under stark utveckling. I stadsdelen finns bra skolor och både Askimsbadet och Askimsviken är på promenadavstånd, säger Agneta Kores, vd Stena Fastigheter Göteborg.
    

Stena bygger utifrån en vision om ett attraktivt och hållbart boende med både bostadsrätts- och hyreslägenheter. Lägenheterna är genomgående med balkonger åt två väderstreck. På gårdarna finns både utegym för de vuxna och lekplatser för barnen. Vidare finns gott om cykelparkeringar, källsortering och odlingsmöjligheter.  
    

Askegården är Stena Fastigheters tredje nyproduktionsprojekt i Göteborg som har fått bygglov. Projekten Kvillered på Fyrklöversgatan och Kallebäcks Torn byggs just nu och dessutom planeras för ytterligare fler nya bostäder i Högsbo, Tynnered och på Masthuggskajen. Försäljning av bostadsrätter pågår i Kvillered och uthyrning av lägenheter startar inom kort i Kallebäck. Försäljningen av bostadsrätterna i Askegården startar i början av maj och uthyrningen startar i vinter.