26 mars 2019
tisdag, 13 mars 2018 16:43

Newsec Advisory ska hyra ut 130.000 kvm i Bella

Skrivet av 
alt
Mässcentret Bella, i Ørestad, Köpenhamn, som omfattar totalt 122.000 kvm, ska byggas ut med 130.000 kvm.

 

Newsec Advisory har vunnit ett anbud om att finna hyresgäster till alla nya kommersiella kontrakt i ett utbyggt Bella Business i Ørestad, Köpenhamn, en utbyggnad om totalt 130.000 kvm, som planeras för kontor och butiker i områdets norra del.

 

Bella växer som en helt ny stad, runt Skandinaviens största mäss- och konferenscenter, Bella Center Köpenhamn, och hotellet Bella Sky, ritat av 3XN och färdigställt 2013 med 75 våningar och en höjd om 75 meter. Bella Sky är med 802 rum Nordens näst största hotell efter Gothia Towers i Göteborg med 1.200 rum.

 

Bella kommer bebyggas bostäder i södra Bella och i stadsdelen Kärre samt i de kommersiella områdena i norr, längs med Vejlands Alle. Hela stadsutvecklingsprojekt är inspirerat av bland annat av Humleby i Köpenhamn.

 

Visionen om nya Bella och Bella Business handlar om att skapa en internationell mötesplats med radhus, lägenheter, butiker, kaféer, kontor och institutioner, där människor har sina dagliga liv och dit människor kommer på besök från hela världen, skriver Byens Ejendom.

 

Framtiden för Bella Business är stor då kontorsmarknaden präglas av hög efterfrågan i kombination av en låg arbetslöshet om 5,68 procent i Köpenhamn. Samtidigt finns det en brist på bostäder i huvudstaden, vilket har fått Solstra Capital Partners att se möjligheterna att skapa en ny stadsdel.

 

Solstra har därför inlett en utveckling av bostäder i Bella, och i ett nästa steg finns det ambitiösa projektet Bella Business, som omfattar en uppgradering av Bella Center i Köpenhamn och en ny utvecklingen av 130.000 kvm kommersiella fastigheter i norra Bella. I denna utveckling förväntas 110.000 kvm innehålla kontorslokaler och 3.000 kvm är redan öronmärkt för detaljhandel.
­

 

Till tidningen säger Henrik Lyngskjold, senior partner och vd för Newsec Advisory, och med erfarenhet från projekt för tätortsbebyggelse som Carlsberg City och Scanport:

– Vi känner en bra blandning av stolthet och ödmjukhet då vi har valts för uppgiften, som vi har kastat oss över med stor entusiasm.

 

– Vi har framförallt valt Newsec eftersom vi är fullt övertygade om att företaget kan lösa uppgiften att hyra och aktivera våra kommersiella fastigheter i Bellakvarteren. Newsec har ett erfaret team med många olika färdigheter i sin organisation. Newsec har även visat en snabb förståelse av de idéer vi har med Bella, där vi inte bara bygger bostäder och kommersiella fastigheter, utan vi kommer även att öppna Bella Center Copenhagen mot den omgivande staden som norra Europas största konferens- och utställningscenter, tillsammans med det stora hotellet AC Hotel Bella Sky. Vi ser fram emot att samarbeta och vi har stora förväntningar på det, liksom den fortsatta utvecklingen av Bella, tillägger Soltras utvecklingschef, Sören Raae Teisen.