26 mars 2019
tisdag, 13 mars 2018 11:33

Skanska miljardsäljer till Kungsleden

Skrivet av 
alt
Fastigheten Tyfonen 1 (STUDIO) färdigställdes ifjol och är 14 våningar hög med cirka 18.250 kvm uthyrningsbar yta.


Skanska har sålt kontorsfastigheten STUDIO (Tyfonen 1) i Malmö för cirka 1 Mdr kr till Kungsleden. Fastigheten omfattar cirka 18.250 kvm och ligger på spetsen av Universitetsholmen, fem minuter från Centralstationen i Malmö.
    

Utöver kontor rymmer fastigheten Story Hotel samt butiker och restauranger. Bland hyresgästerna återfinns EY, Altitude Meetings, United Spaces, BIMobject samt en Black Box för konserter och andra typer av event. Den genomsnittliga hyreskontraktsdurationen uppgår till knappt sju år och det totala hyresvärdet till omkring 60 Mkr. Tillträdet är planerat till maj 2018.
    

– Vi är stolta över att ha utvecklat STUDIO som med konceptet Work, Stay, Play, skapat en ny mötesplats i staden som inbjuder till kreativitet och oväntade möten. Investeringsviljan i Malmö är stark och vi är särskilt glada över ett fint samarbete med Kungsleden. Vi ser nu fram emot vår fortsatta satsning på Universitetsholmen med projekten Epic och Citadellsstaden, säger Camilla Wieslander, vd Skanska Öresund.
    

Kontorshuset är certifierat enligt det internationella miljösystemet LEED (Leadership in Energy & Enviromental Design) på högsta nivå, Platinum.
    

– Vi är mycket glada över att ha kommit i mål med ytterligare ett förvärv av en toppmodern fastighet med högsta hållbarhetsklassificering från Skanska. Fastigheten blir en del av vårt kärninnehav med stabila och långa kassaflöden från bra hyresgäster som höjer Kungsledens basintjäning till låg risk, säger Henrik Gerdin, transaktionschef på Kungsleden.