20 april 2024
torsdag, 08 mars 2018 15:46

Serena köper handelsfastighet av CA i Borås

Skrivet av 
alt
Fastigheten Armbåga 3, i Knalleland utanför Borås, omfattar cirka 20.200 kvm.

 

CA Fastigheter har ingått avtal om försäljning av en handelsfastighet i Borås till Serena Properties AB, ägt av Balder. Affären sker genom dotterbolaget Armbåga Fastigheter AB med fastigheten Armbåga 3, som ligger i handelsområdet Knalleland, Borås. Serena tillträder den 1 april 2018. Köpeskillingen har inte meddelats.

 

Fastigheten förvärvades av CA Fastigheter år 2002. Arean uppgår till cirka 20.200 kvm med bland annat Willys, Systembolaget, Rusta, ÖoB, MediaMarkt och Jysk som största hyresgäster. Affären förmedlades av Catella Corporate Finance.

 

– Försäljningen är en framtida positionering där mer nischade ägare av handelsfastigheter har bättre och bredare möjlighet till utveckling av handelsområden för att skapa långsiktigt hållbara handelsplatser. I Serena Properties har vi hittat en köpare som vi är övertygade kan ta över och möta framtiden, vilket kommer vara positivt för området, hyresgäster, Knalleland och Borås, säger Mikael Holmgren, affärsutvecklare CA Fastigheter AB.

 

– Vi är mycket nöjda och glada över att få förvärva den här handelsfastigheten i Borås, som passar väl in i Serenas investeringsstrategi. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla fastigheten tillsammans med våra hyresgäster för att stärka området ytterligare. Det här är Serenas andra förvärv i Sverige och vi arbetar nu med att hitta fler intressanta förvärvsmöjligheter, säger Marc von Melen, vd för Serena Properties AB.