25 april 2024
måndag, 05 mars 2018 11:33

Castellum satsar 140 Mkr i Brunna

Skrivet av 
alt
Castellum uppför en logistikfastighet om 8.800 kvm på Mätarvägen 9 i Stockholm Väst Logistikområde. Anläggningen kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad nivå silver.


Castellum har startat nybyggnation av en lager- och logistikbyggnad i Brunna i Kungsängen utanför Stockholm. Som en följd av hög efterfrågan bland stora industriaktörer och e-handelsbolag startar nybyggnationen utan kund, men med god beredskap för anpassning under projektets gång.
    

Fastigheten om 8.800 kvm beräknas vara färdigställd under första kvartalet 2019. Den blir den första delen i en satsning som möjliggör etablering av mer storskalig logistikverksamhet och stödjer expansionen av Stockholm Väst Logistikområde. Investeringen beräknas uppgå till 140 Mkr, inklusive tidigare genomförda markförvärv och påbörjade markarbeten om totalt 41 Mkr. Fullt uthyrd bedöms investeringen generera intäkter om cirka 11 Mkr.
    

– Castellum stärker kvaliteten i sin portfölj med en flexibel och modern lager- och logistikbyggnad i ett av Stockholms attraktivaste lägen. Dessutom i ett område där vakansgraden är låg och där vi genomför markarbeten för fortsatt expansion, säger Henrik Saxborn, koncernchef Castellum.