23 mars 2019
onsdag, 21 februari 2018 13:11

MOOD blir en unik galleria

Skrivet av 
alt
Några nya plattformar i MOODs The Lobby.

 

alt

Annelie Gullström, affärsutvecklingschef på AMF Fastigheter och kollegan, Göran Swärdh, affärsutvecklare, ska leda etableringen av en ny typ av galleria i MOOD på Regeringsgatan i Stockholms city.

 

alt

Ett förslag på en ny inredning i MOOD.

 

alt

Det kommer finnas plats för nya varumärken, ”brands.

 

alt

MOOD The Lobby ska också vara en upphämtningsplats för kunder som köpt varor i gallerian.

 

alt

Framtidens modeskapare, designföretag och entreprenörer inom hälsovård erbjuds ytor om 2-20 kvm i MOOD The Lobby.

 


Av Thomas Mattsson


Den femte april öppnar en ny handelsplats för kombinerad e-handel och fysisk handel i MOOD gallerian på Regeringsgatan i Stockholm. Lönsamhet för inhyrda företag ska kunna uppnås direkt, enligt fastighetsägaren AMF Fastigheter.

 

Projektet eller testplattformen kallas för ”The Lobby”. Framtidens modeskapare, designföretag och entreprenörer inom hälsovård kommer att vilja etablera sig där, liksom matställen och resebyråer, bedömer Annelie Gullström, som är affärsutvecklingschef på AMF Fastigheter. Hon säger:

– Det är den enda gallerian i sitt slag i Sverige. Affärerna mellan e-handel och fysiska handelsplatser tunnas ut. Vi vill erbjuda både och, för entreprenörer som hyr av oss i gallerian.

 

Hon fortsätter och preciserar affärsidén för gallerian:

­– Vi låter olika företag pröva sina affärsmodeller. Men gallerian ska också vara en upphämtningsplats för kunder som köpt varor där.

 

Personal, inredning, städning, internet och Wifi ska ingå som bas i en paketlösning i hyran, enligt AMF Fastigheter. Hyreskontrakten ska vara korta, så att företag kan flytta in och ut på ett smidigt sätt.

 

– Det ska bara vara att plugga in sig och sälja, menar Annelie Gullström.

 

Utrymmen på 2-20 kvm kommer att hyras ut, för 20.000-100.000 kr per månad. Den totala uthyrningsytan för entreprenörer finns i två våningar och omfattar totalt på 900 kvm. Dessutom kommer en större restaurang och en bar att finnas i anslutning till affärsytan.

 

– Vi kommer inte enbart att ta betalt per kvadratmeter, utan fastställa en hyra utifrån läge och flexibla lösningar för såväl mindre som större aktörer, framhåller Annelie Gullström.