20 april 2024
tisdag, 20 februari 2018 12:01

Pedagogen Park får vårdcentral

Skrivet av 
alt
Allemanshälsan blir en viktig pusselbit i Aspelin Ramm Fastigheters strävan att göra Pedagogen Park  till en ny stadsdel i Mölndal.


Allemanshälsan har tecknat avtal med Aspelin Ramm Fastigheter om att hyra 1.000 kvm för att etablera en vårdcentral och ett rehabcenter i Pedagogen Park i Mölndal.
    

– Det känns väldigt bra att det flyttar in en vårdcentral i huset. Den kompletterar och förstärker den lokala servicen i stadsdelen och bidrar till vår ambition att vara det bästa stadsdelscentrumet i Mölndal, säger Mathias Vårström, projektchef på Aspelin Ramm Fastigheter.
    

Allemanshälsan ingår tillsammans med Järnhälsan i koncernen Västerleden som idag har sju olika vårdenheter i Storgöteborg. Vårdcentralen i Pedagogen Park öppnar under hösten och beräknas sysselsätta mellan 30 och 40 anställda.
    

– Närheten till Eklanda och flera andra stora bostadsområden är naturligtvis väldigt positivt för vår verksamhet. Det är enkelt att ta sig hit både med bil och med kollektiva färdmedel. Här finns gott om fria parkeringsplatser och en busshållplats alldeles utanför dörren. Dessutom finns det bra restauranger och olika träningsmöjligheter för oss som är verksamma i huset, säger Nick Johansson, vd för Allemanshälsan.
    

Pedagogen Park är idag fullt uthyrd mötesplats där ett 40-tal företag och organisationer bedriver sin verksamhet. Inom de kommande åren planeras det att byggas totalt cirka 1.100 nya bostäder i området, vilket gör Pedagogen Park till en helt ny stadsdel i Mölndal.
    

– Förutom nya bostäder bygger vi ytterligare cirka 12.000 kvm kontorsyta som kan anpassas för att bygga lokaler på mellan 300 och 1.700 kvm. Det gör att vi kan vara flexibla och möta både nya och befintliga hyresgästers önskemål om att hitta lämpliga kontorslokaler, säger Mathias Vårström.