25 april 2024
onsdag, 07 februari 2018 11:56

NREP Logicenters ökar i Borås

Skrivet av 
alt
Didriksons, tillverkare av funktionskläder, har både huvudkontor och centrallager i Borås.


NREP Logicenters köper en nybyggd fastighet om 8.500 kvm i Viared, Borås från JBCC Förvaltning och EPA Business. Hyresgästen är klädtillverkaren Didriksons AB och fastigheten används som centrallager för distribution över hela landet.
    

– Vi är väldigt glada att ytterligare förstärka vårt partnerskap med JBCC Förvaltning och att fortsätta utveckla högkvalitativa logistikanläggningar i Borås. Förvärvet är ett bra tillägg till vår logistikportfölj och kombinerar moderna specifikationer med starka kassaflöden från ett tioårigt hyresavtal med Didriksons, säger Jonathan Ahrens, investeringschef på NREP Logicenters.
    

– Vi stärker nu vår närvaro i Borås, där vi är på gång att utveckla ett nytt lager för Speed ​​Group och vi har redan hyresgäster som DSV, Aditro Logistics, Speed ​​och Cross Nordic, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Chef för NREP Logicenters.
    

Fastigheten förvärvades av NREP Nordic Strategies Fund II, som huvudsakligen fokuserar på logistik, bostads- och detaljhandelsfastigheter i Norden. Fonden gjorde sitt första investeringar våren 2016 och har en investeringskapacitet på över 1,5 miljarder euro.