25 april 2024
onsdag, 07 februari 2018 11:54

Skandia säljer Solkatten i Lerum

Skrivet av 
alt
Stora Lundby Fastighetsutveckling ska vidare utveckla området kring köpcentrumet Solkatten i Lerum.


Skandia Fastigheter säljer köpcentrumet Solkatten i Lerum till det nybildade bolaget Stora Lundby Fastighetsutveckling AB. Tillträde sker den 1 mars. Köpcentrumet består av två fastigheter om sammanlagt 8.500 kvm vid Bagges torg i centrala Lerum, 20 minuter från Göteborg. De ligger granne med pendelstationen och inrymmer 23 butiker och 27 bostäder.
    

– Framöver kommer vi att fokusera våra resurser på våra större pågående stadsutvecklingsprojekt i Göteborg; Backaplan och Frölunda Torg. Vi har stor tilltro till den nya ägarkonstellation som nu tar över fastigheten, säger Bo Jansson, fastighetschef på Skandia Fastigheter AB.
    

Stora Lundby Fastighetsutveckling AB är ett nybildat fastighetsutvecklingsbolag med ambition att bidra med kompetens och kapital för utveckling av fastigheter i Lerums kommun. Vd för bolaget är Magnus Kroon och delägare är också Christer Harling.
    

– Solkatten och området kring Bagges Torg är en intressant utmaning. Själva Solkattenfastigheten håller god standard, men området i sig har stagnerat och behöver revitaliseras, säger Christer Harling