Skriv ut denna sida
tisdag, 06 februari 2018 11:12

Jarl och Hallengren får nya roller på Wihlborgs

Skrivet av 
alt
Anders Jarl föreslås bli arbetande ordförande i Wihlborgs, och Ulrika Hallengren väntas efterträda honom som vd för bolaget.


Inför årsstämman i Wihlborgs den 25 april har valberedningen föreslagit att företagets nuvarande vd Anders Jarl väljs till arbetande styrelseordförande. Under förutsättning att stämman beslutar enligt förslaget avser Wihlborgs styrelse att utse den nuvarande projekt- och utvecklingschefen Ulrika Hallengren till ny vd med tillträde den 1 maj. Nuvarande ordförande Erik Paulsson har meddelat att han efter 14 framgångsrika år med ålderns rätt avser lämna sitt uppdrag som ordförande.
    

– Ulrika Hallengren har idag en nyckelposition i Wihlborgs och har framgångsrikt drivit ett antal stora utvecklingsprojekt och affärer. Vi i styrelsen är överens om att Ulrika är rätt person att axla rollen som vd och driva arbetet med att säkra fortsätt tillväxt och modernisering av bolaget. Samtidigt kan Anders Jarl bidra med erfarenhet och strategisk rådgivning. Som stor ägare i bolaget känner jag mig mycket nöjd och trygg med denna lösning, säger Erik Paulsson.
    

Wihlborgs valberedning har föreslagit omval av styrelseledamöterna Tina Andersson, Sara Karlsson, Helen Olausson, Anders Jarl, Per-Ingemar Persson och Johan Qviberg samt nyval av Jan Litborn.

Senaste från Redaktionen