Skriv ut denna sida
måndag, 05 februari 2018 14:23

Balder/Tredje AP-fondens Trenum, köper i Gävle

Skrivet av 
alt
Preservia har byggt Gävlehov, omfattande 2 hus om totalt 180 lägenheter, varav det första färdigställdes under hösten 2017. Området är en del av Gavlehov Södras utveckling, vilket totalt omfattar skolor, kultur och fritid, centrum och över 2.000 nya bostäder. Bild: Croisette.

 

Preservia Hyresfastigheters första färdigställda fastighet säljs till ett värde om 216,2 Mkr till Trenum AB, ett samägt bolag mellan Balder och Tredje AP-fonden. Köparen tillträder omgående.

 

Preservia Hyresfastigheter AB har tecknat avtal med Trenum AB avseende försäljning av Preservia Gävlehov AB, som äger en fastighet bestående av cirka 6.800 kvm uthyrbar yta. 

 

– Affären och färdigställandet av fastigheten är en viktig milstolpe för Preservia Hyresfastigheter. Dessutom känns det bra att hyresgästerna får Trenum som långsiktig ägare och Balder som erfaren förvaltare, säger Topias Riuttamäki, vd för Preservia Hyresfastigheter.

 

– Förvärvet är i linje med Trenums ambition att förvärva hyresfastigheter på stora och mellanstora orter i Sverige. Preservia har gjort ett bra jobb med att uppföra fastigheten och vi hoppas att vi kan göra fler affärer med dem i framtiden, Marcus Hansson, vd för Trenum.

 

Croisette Real Estate Partners har haft uppdraget att avvyttra fastigheten å Preservias vägnar. Eversheds Sutherland Advokatbyrå har agerat legal rådgivare till Preservia.

 

För helåret 2016 redovisade Trenum AB ett resultat om 124,5 Mkr med tillgångar om cirka 3,2 Mdr kr och till en soliditet om 5,43 procent.

 

Senaste från Redaktionen