23 april 2024
fredag, 02 februari 2018 18:52

Nordisk Renting avtalar om HK i Vanda

Skrivet av 
alt
Caverions huvudkontor i finska Vanda omfattar cirka 12.000 kvm.

 

Caverion, som erbjuder tjänster inom fastighetsteknik och industriprocesser, har ingått ett hyresavtal med Nordisk Renting gällande Caverions nya globala huvudkontor.

 

Affärslösningen mellan Caverion och Nordisk Renting avser en kontors- och logistikfastighet om cirka 12.000 kvm i Friherrs i finska Vanda. Avtalet trädde i kraft den 1 januari 2018 och gäller i 10 år från det att anpassningar av lokalerna har slutförts. Caverion flyttar sitt huvudkontor från Kottby i Helsingfors till Friherrs i Vanda och därmed kommer alla cirka 550 anställda i huvudstadsregionen att arbeta under samma tak.

 

Fastigheten har använts av Caverion sedan år 2013. I och med det nya avtalet finansierar Nordisk Renting bland annat modernisering av kontorsutrymmen samt kontrollrum för fjärrövervakning av fastigheter.

 

– Målet är att vårt nya gemensamma kontor ska ge kostnadsbesparingar men det tjänar också våra anställdas och kunders intressen bättre. Vi hoppas att de nya kontorsutrymmena ska främja ett interaktivt arbetssätt och förbättra våra kunders medvetenhet vad gäller våra nya digitala lösningar, säger Janne Partanen, ansvarig upphandlare inom Caverion-koncernen.

 

– Vi ser fram emot att fortsätta och utveckla vårt samarbete med Caverion. Vi är stolta över att de valt oss som partner för att realisera en mer effektiv och ändamålsenlig lösning för sin verksamhet, säger Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting.