25 april 2024
fredag, 02 februari 2018 18:39

Wihlborgs köper för 200 Mkr i Lund och Köpenhamn

Skrivet av 
alt
Raffinaderiet 3 och 5 har ett strategiskt läge i Lund.

 

Wihlborgs har under inledningen av året förvärvat två fastigheter i Lund och två i Köpenhamnsområdet.

 

Förvärvet i Lund avser förvaltningsfastigheten Raffinaderiet 3 och projektfastigheten Raffinaderiet 5, vilka ligger strax norr om Wihlborgs pågående kontorsprojekt Posthornet 1 intill Lunds Centralstation.

 

Förvaltningsfastigheten omfattar cirka 4.900 kvm och är i princip fullt uthyrd. På Raffinaderiet 5 uppförs en mindre kontorsfastighet, omfattande cirka 1.800 kvm, vilken beräknas vara inflyttningsklar under fjärde kvartalet 2019. Fastigheterna har förvärvats genom bolagsaffärer och tillträdes 1 februari 2018.

 

– Fastigheterna har ett strategiskt läge och stärker Wihlborgs position i Lund. Efterfrågan på moderna kontorslokaler i centrala Lund är stark och det är därför extra roligt att kunna erbjuda mindre kontorslokaler i det nyproducerade kontorshuset, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

 

I Danmark har Wihlborgs under januari förvärvat Mileparken 9–11 i Skovlunde, omfattande 5.000 kvm, och Blokken 84, omfattande 8.600 kvm , i Birkeröd. Fastigheterna är i princip fullt uthyrda.  

 

– Förvärvet är i linje med vår strategi att växa i de områden där vi redan är verksamma och kompletterar vårt danska bestånd väl, säger Anders Jarl.

Förvärven i Lund och Köpenhamn omfattar totalt cirka 200 Mkr och initialt driftsnetto bedöms uppgå till totalt cirka 11 Mkr.