19 april 2024
torsdag, 01 februari 2018 17:26

Datscha: All-Time-High på finska marknaden

Skrivet av 
alt
Fördelning av utländska investeringar (affärer överstigande 4 miljoner euro) i kommersiella fastigheter i Finland 2017.

 

En färsk analys av Datschas transaktionsdata för den finska kommersiella fastighetsmarknaden visar att landet, efter många år av negativ ekonomisk utveckling och oro, visar mycket starka siffror för 2017.     

 

– Det pågår en fantastisk transaktionsfest på den finska fastighetsmarknaden just nu och den visar ännu inte några tecken på att mattas. Tvärtom, vi ser att de höga transaktionsvolymerna kommer att fortsätta. Under fjolåret omsattes det kommersiella fastigheter i Finland till ett värde av 10,4 miljarder euro, vilket med råge överträffade det tidigare rekordåret 2016 med en omsättning på 7,5 miljarder euro, säger Kristina Andersson, Global Head of Research på Datscha.

 

Datschas data visar att det fastighetssegment som visat sig mest populärt är kontorsmarknaden i Finland som tog en andel på 45 procent, vilket är en ökning med 147 procent jämfört med 2016. Andelen utländska köpare på den finska fastighetsmarknaden uppgick till hela 70 procent, vilket är en markant ökning jämfört med 2016 då andelen låg på 29 procent.

 

– Det alltjämt låga ränteläget i Euroområdet och i USA skapar stora kapitalflöden till länder med god tillväxt och det har gjort Finland till en het marknad, säger Kristina Andersson.