19 april 2024
torsdag, 01 februari 2018 12:10

Nordisk Renting förnyar avtal med YIT

Skrivet av 
alt
Nordisk Renting ska finansiera uppgraderingen av YIT:s huvudkontor i Helsingfors.


Med över 100 års erfarenhet vardera har de finska byggbolagen YIT och Lemminkäinen gått samman och kommer att verka under YIT:s namn. I fjol var bolagens sammanslagna omsättning över 3,8 miljarder euro och de sysselsatte cirka 10.000 medarbetare.
    

Vid årsskiftet ingick Nordisk Renting och YIT ett nytt avtal för att stödja den sammanslagna verksamheten i koncernens huvudkontor i Kottby, Helsingfors. Avtalet gäller en kontorsfastighet om cirka 30.000 kvm och inkluderar finansiering av en uppgradering av kontorsutrymmena, som möjliggör flexibilitet för YIT:s integrering samt tillgodoser deras långsiktiga behov för verksamheten.
    

– Vi har en lång historia av samverkan med YIT och är mycket nöjda över att vi har kunnat hitta en skräddarsydd lösning som stödjer YIT:s och Lemminkäinens fusion. Affären är i linje med vår kärnverksamhet – att strukturera och anpassa våra affärslösningar för att tillmötesgå förändrade behov hos våra kunder över tid, säger Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting.
    

– Vi har i samråd med Nordisk Renting hittat en välfungerande och effektiv lösning som tar våra behov i beaktande och vi är glada över att kunna fortsätta vårt goda och långvariga samarbete, säger Kari Kauniskangas, vd för YIT.